Pilsnerkalops

6-8 port

Med ett litet tillskott av ett gott ljust lageröl, gärna aromatiskt med ganska liten beska, får man en kalops med extra fyllighet. Om man vill kan man låta kött, grönsaker och öl marinera över natten.

1,2 kg benfri högrev
salt
vitpeppar ur kvarn
3 msk smör
2 rödlökar, skurna i klyftor
4 palsternackor, skalade och tärnade
4 msk vetemjöl
2 dl vatten
16 kryddpepparkorn
50 cl ljust lageröl

Skär centimeter tjocka bitar. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i omgångar i köttet i 3-4 en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Bryn också lok och palsternacka i smör och lägg över i grytan. Pudra vetemjöl över grytans innehåll och låt fräsa någon minut. Vispa ur stekpannan med 2 deciliter vatten och häll ner denna sky i grytan. Lägg i kryddpeppar, häll på öl. Lät det hela sjuda under lock i1 timme och 40 minuter eller tills köttet är mjukt och lätt faller isär. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista