Wallenbergare Lars Lagerbäck

400 g putsat kalvkött
4 dl tjock grädde
3 äggulor
salt, peppar
mie de pain

Alla råvaror bör vara mycket kalla. Mixa köttet tillsammans med salt, peppar och äggulor i en mixer. Sätt in mixerbunken i kylen ca 20 minuter. Montera ner grädden gradvis i färsen med mixerns hjälp. Forma till 4 runda bollar av färsen. Tryck till så de blir lite plattare. Låt vila 1 timme i kylen. Panera lätt med dagsgammalt vitt rivet bröd = mie de pain. Stek i smör. Serveras med potatispuré, rårörda lingon, ärtor samt brynt smör.

Mats Broström, Landslagets kock

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".