Sockersaltade kryddiga julnötter och pumpakärnor

250 g skalad mandel
250 g hasselnötter eller cashewnötter
50 g pumpakärnor
50 g råsocker eller ljus muscovadosocker
½-1 tsk salt
½ tsk malen kanel
1 knivsudd malen kryddnejlika
nymalen svartpeppar

Värm ugnen till 200°. Bred ut nötterna på en lätt oljad bakplåt och rosta nötterna i ca 8-10 minuter tills de är knapriga. Tag ut och låt svalna. Blanda socker, salt och kryddorna. Ta fram en rymlig belagd panna, värm upp den och lägg ner nötter, mandel och pumpakärnor. Strö över kryddblandningen och rosta under omrörning i ca 5 minuter, eller tills kryddblandningen har lagd sig runt om nötterna och mandlarna. Tag upp och lägg dem att svalna på ett bakplåtspapper, sära lite på dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".