Gransoppa

I Meny vecka 2 2008

Till fyra personer ta:

6 dl granskott,
( Plockade när de är mjuka och gröna i maj. Tänk på att inte plocka så många på varje gran för att undvika att granen skadas!)
12 dl vatten
1 buljongtäring
salt
muskotnöt
majsenamjöl
3 dl grädde

Koka granskotten i vatten ca 25 minuter. Sila bort granbarren. Ta lite av granbarren, ett par deciliter och hacka dem. Häll tillbaka dem i soppan. Lägg i buljongtärningen, salta om det behövs. Krydda med lite muskot. Red soppan och tillsätt grädden. Njut!

Granbarrsoppa 

4 port

6 dl granbarr
12 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak)
salt
muskotnöt
majsenamjöl
3 dl grädde
5 cl torr sherry
 

Repa av och koka granbarren i vatten ca 25 minuter. Ta lite av granbarren, ett par deciliter och hacka dem. Häll tillbaka dem i soppan. Lägg i buljongtärningen, salta om det behövs. Krydda med lite muskot. Red soppan och tillsätt grädden och sherryn. Njut!