Rimmad oxbringa med rot- och baljväxter, riven pepparot

I Meny vecka 6 2008

4port

1-1½ kg rimmad benfri oxbringa
vatten
2 skalade morötter
1 gul lök
1 bit rensad purjolök
1 bit lagerblad
6 vitpepparkorn
4 msk nyriven pepparrot
grönsaker efter säsong
färsk timjan

Lägg det rimmade köttet i kokande vatten, låt koka upp skumma noga Lägg ner grönsakerna och kryddorna låt sjuda sakta ca 2½–3 timmar eller tills köttet känns färdigt, det skall lätt falla isär. Lägg det under press under natten i kylen eller på ett kallt ställe. Spara buljongen. Skär upp bringan i tjocka skivor och värm i buljongen. Koka säsongens grönsaker som färskkål, savoykål, sockerärter, morötter, palsternackor, purjolök, smålök i buljong och vatten. Servera grönsakerna och en god potatispuré, gjord på mandelpotatis eller king Edward till oxbringan samt nyriven pepparrot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".