Stekta byxade abborrefiléer med dillgrädde och anjovis

I Meny vecka 6 2008

4 port

4x120 g abborrfiléer (byxade)
2 msk finhackad ansjovis (skarpsill, vassbuk)
3 dl vispgrädde
2 msk smör
finsiktat ströbröd+ vetemjöl (till panering)
salt och vitpeppar från kvarn
4 msk finhackad dill

Börja med att byxa till abborrfiléerna, skär bort mittenbenen med en vass kniv längs mitten av filén på varje sida av benraden, nästan ända upp mot stjärten. Skär loss bensträngen och byxningen är klar. Salta och peppra filéerna, panera med bröd och mjöl. Skaka av filéerna och stek dem gyllen bruna och knapriga i en stekpanna med smör. Koka upp grädden med ansjovisen, smaka av och tillsätt dillen vid serveringen. Servera abborren med nykokt potatis gärna med skal och fräscha nykokta grönsaker som t.ex. morötter, sockerärter, vaxbönor, bladspenat, kålstrimlor, m. m.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".