Får i kål

I Meny vecka 6 2008

1 kg hals, bog eller bringa av får eller lamm
1 litet vitkålshuvud (omkring 1 kg)
½ msk salt
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
4-5 dl vatten
1 msk hackad persilja

Skölj köttet och skär det i jämnstora bitar. Skär kålen i klyftor eller tärningar. Varva kött och kål i en gryta och strö salt och de grovt krossade vitpepparkornen mellan varven. Lägg i lagerblad och häll på vattnet. Låt rätten koka upp, skumma och låt den sakta koka - sjuda under lock omkring i 1½ timme eller tills kött och kål är mört. Smaka av rätten, strö över rikligt med persilja och servera den direkt ur grytan i djupa tallrikar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".