Krämig jordärtskockssoppa med chorizo, rödlök och dill

I Meny 2008

Jordärtkocksoppa:
400 g skalad jordärtskocka
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skalade
10 kvistar timjan
2 dl vitt vin 
3 dl kycklingbuljong
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 msk citronsaft
smör

Chorizo:
8 chorizo
2 msk skivad dill
olivolja

Rödlök:
12 röda steklökar
2 msk rödvinsvinäger

Garnering:
12 dillvippor

Skär ner skocka, lök och vitlök. Fräs i smör med timjan. Slå på vitt vin, buljong, mjölk och grädde. Koka tills skockan är mjuk. Ta bort timjan och mixa soppan slät. Smaka av med citron och salt. Picka och stek korven knaprig i oljan. Skiva upp innan servering. Koka rödlöken i saltat vatten och vinäger. Skala och dela på längden. Lägg upp och garnera med dillvippor.