Majskyckling med rostade rotfrukter och brynt salviasmör

I Meny 2008

Kyckling:
4 majskyckling
smör till stekning
salt och peppar

Rotfrukter:
200 g morot, tvättad
200 g palsternacka, tvättad
200 g skalad rotselleri
2 vitlökar
1 msk olivolja
4 kvistar rosmarin

Brynt salviasmör:
100 g smör
2 msk strimlad salvia

Garnering:
50 g getost
½ citron, saften
12 knippen körvel

Bryn kycklingen i stekpanna, salta och peppra. Baka i ugnen på 125 grader till en innertemperatur på 65 grader. Dela rotfrukterna i oregelbundna med lika stora bitar. Dela vitlöken på mitten. Blanda med olivolja, rosmarin och salt. Lägg upp på en plåt och baka i ugnen på 150 grader ca 45 minuter tills allt är mjukt. Bryn smöret och tillsätt salvian. Lägg upp på tallrik och garnera med lite getost, citronsaft och körvel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista