Ugnsbakade revbensspjäll med fänkål och citronyoghurt

I Meny 2008

Revbensspjäll:
1 kg revbensspjäll, skurna i bitar
½ dl äpplejuice
10 kvistar timjan
8 vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 msk olivolja
½ citron, skalet
salt och svartpeppar

Fänkål:
600 g fänkål
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Yoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
½ citron, skalet
2 tsk honung
salt och svartpeppar

Garnering:
½ ask krasse

Lägg spjället på en plåt och gnid in med äpplejuice, timjan, vitlök, olivolja, citronskal, salt och svartpeppar. Baka i ugnen på 175 grader ca 1 timme till köttet lossar från benet. Skär fänkålen i klyftor. Lägg på en plåt och blanda med olja, salt och peppar. Baka i ugnen på 175 grader ca 40 minuter tills fänkålen är mjuk. Blanda alla ingredienser till yoghurten och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrik och garnera med krasse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista