Kräftcake

I Meny vecka 10 2008

400 g kräftstjärtar
4 salladslökar
3 äggulor
1 msk ströbröd
2 msk skuren gräslök
2 msk hackad dill (gärna med lite krondill)
1 msk svensk senap
1 tsk worcestersås
1 stänk tabasco
½-1 msk majonnäs
salt och peppar

Putsa och strimla salladslöken, fräs dem i lite olivolja, men låt dem inte få färg, låt svalna. Hacka kräftstjärtarna, men inte alldeles för fint. Lägg dem och lökfräset i en bunke, salta och peppra. Rör ner dill och gräslök, senap, majonnäsen och äggulorna, rör om och tillsätt tabasco, worcestersås och slutligen ströbrödet. Rör ihop till en lätt kletig kräftfärs. Skulle massan kännas för lös, tillsätt lite mera ströbröd. Forma små fina, ca 2½ cm tjocka kakor. Stek dem gyllene i lite olivolja, det tar ca 2-3 minuter på varje sida. Servera kakorna varma med en god sallad och en citron- och dill crème fraiche.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".