Faster Fannys ansjovissallad

I Meny vecka 11 2008

15 ansjovisar rensas väl (inga ben och inget skinn!) Mosa med mixerstav tillsammans med 1 dl chilisås. Blanda i ½ ganska stor finhackad gul lök.
Så långt kan man förbereda i mycket god tid. Före servering blandar man i 2 dl grädde, vispad. Lägg eventuellt upp på salladsblad eller servera bara från en skål. (Före mixerstavens tid mosade man för hand och passerade ansjovisarna genom en sil!). Denna ansjovisrätt fanns alltid på min fasters påskbord och sedan jag fick receptet har den alltid funnits på mitt.  Jag minns fasters påskmiddagar från slutet av 40-talet. Även om både jag och familjen och andra påskgäster tycker den är väldigt god görs den aldrig annat än till påsk.
God och glad påsk
önskar
Ingrid Lodén, Sundbyberg


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista