Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Inläggningssallad med lök och paprika

Publicerat torsdag 13 mars 2008 kl 10.20

I Meny vecka 11 2008

6 röda och 6 gröna paprikor
6 gula lökar
2½ dl socker
1 msk salt
2 dl ättikssprit
3 dl vatten

Parikorna klyvs och kärnas ur. Grovhackas liksom de gula lökarna. Lägg allt i en gryta och slå på så mycket kokande vatten att det täcker hacket. Låt stå i 10 minuter och häll därefter av vattnet. Tillsätt socker, salt, ättika och vatten. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Rör om då och då. Häll upp salladen på burkar, sätt på lock och förvara svalt. Denna sallad kan sparas hela vintern.

Gerd Gunell, Borlänge

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".