Inläggningssallad med lök och paprika

I Meny vecka 11 2008

6 röda och 6 gröna paprikor
6 gula lökar
2½ dl socker
1 msk salt
2 dl ättikssprit
3 dl vatten

Parikorna klyvs och kärnas ur. Grovhackas liksom de gula lökarna. Lägg allt i en gryta och slå på så mycket kokande vatten att det täcker hacket. Låt stå i 10 minuter och häll därefter av vattnet. Tillsätt socker, salt, ättika och vatten. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Rör om då och då. Häll upp salladen på burkar, sätt på lock och förvara svalt. Denna sallad kan sparas hela vintern.

Gerd Gunell, Borlänge

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".