Ångkokt rödtunga på Kinesiskt vis

I Meny vecka 14 2008

400 g hel rödtunga (inkl. huvud och stjärt)
1 tsk hackad ingefära
1 knippe gräslök
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk soja
2 msk matolja

Ta bort fjäll, gälar och mage (behåll huvudet och stjärten). Blanda salt och peppar. ”Smörj in” fisken med kryddblandningen. Låt fisken stå och dra en stund. Lägg fisken på en tallrik och lägg ingefäran på fisken. Koka upp vatten i en stor gryta. Ställ talriken (med fisken) på ett ångkokningsgaller i grytan. Vattenytan ska vara under tallriksnivån. Ångkoka 8-10 minuter, ta sedan bort tallriken från grytan. Hacka gräslöken, strö över gräslöken på fisken. Värm matoljan i en stekplåt tills det börjar ryka. Häll oljan över fisken. Droppa soja över fisken.
Smaklig måltid!
Ping Sun

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".