Kinesiska köttbullar

I Meny vecka 14 2008

500 g köttfärs
2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk kinesiskt matlagningsvin
1 st ingefära, storlek som ett lillfinger
1 tsk soja
1 tsk socker
1 äggvita
2 tsk potatismjöl
1 tsk matolja

Till stekningen:
2 msk matolja
2 tsk soja
2 msk vatten
2 tsk socker

Finhacka ingefäran. Blanda ihop alltihop ovan och låt stå i minst 2 timmar. Rulla bollar (storlek som ägg). Värm upp stekpannan. Häll på matoljan. Stek bollarna tills de har fått färg. Strö/häll över soja, vatten och socker. Koka i fem minuter
Smaklig måltid!
Ping Sun

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".