Tomat- och olivvinägrett

2 tomater (skållade och urkärnade)
1-2 msk passerade tomater (typ tomatbas till pasta)
1 liten gul lök + 2 rivna vitlöksklyftor
2 msk hackade svarta Kalamataoliver
1-2 msk hackad basilika
3 msk vitvinsvinäger
6 msk olivolja
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 tsk strösocker

Skär tomatköttet och löken i fina små tärningar. Blanda det hackade med tomatbas, oliverna, vitlök, persiljan, basilikan och vinäger. Smaka av med salt, peppar och socker samt gärna lite Sambal Olek. Rör slutligen ner olivoljan. Den här tomatdressingen passar mycket bra till både pastasallader och gärna till en grillad fisk eller laxtartar samt tonfisk och inte minst skaldjur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".