Honungsdressing

1 apelsin, saft från hela och rivet skal från halva
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 stänk chilipasta eller ½ hackad spansk peppar
1 tsk hackad färsk rosmarin eller ½ finstött torkad
1 riven vitlöksklyfta
salt
1 dl olivolja
1 dl hackade, rostade hasselnötter

Blanda ihop alla ingredienser utom oljan samt de rostade hasselnötterna och lägg ner i matberedare, kör igång och tillsätt oljan i en jämn stråle. Smaka av och se till, att saltet räcker till, tänk på att 1 msk av dressingen oftast räcker för en hel tallrik med sallad, så salta på annars smakar dressingen bara surt och oljigt. Honungen ger en fin balans i sammanhanget!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".