Ankterrin

Meny 2002-01-17: Recept från Maria Boström på Svenska Ambassaden i Bryssel
1½ (ca 750 g ) anklever 4 confit kokta anklår (finns att köpa i välsorterade butiker) 2 msk vit tryffel olja salt, peppar Låt anklåren vara kvar i vakuumförpackningen. Lägg dem i en skål med hett vatten. Det är lättare att ta bort köttet från benet om de är lite varma. Ta upp dem efter 10 min och öppna påsen, häll bort fettet och ta bort skinnet. Plocka av allt kött från benen och dela det i små bitar. Skär 200 g av anklevern i centimeterstora kuber och ställ i kyl. Lägg resten av levern i en skål och värm den i en mikrovågsugn 1 min på medeleffekt. Dela på levern och ta bort alla små senor och trådar. Passera sedan levern genom en sil, lite i taget, med hjälp av en slickepott. Vänd ner tryffel oljan, salt och peppar och smaka! Vänd sen i confiten och kuberna. Plasta en terrinform och lägg i smeten, slå terrinen i bordet så att luftbubblorna i smeten försvinner. Plasta och ställ i kyl, minst 6 timmar. Terrinen räcker till ca 18 port. Till servering: Färska röda fikon, en liten blandsallad med en vinägrett på balsamvinäger, mild olivolja, salt och peppar, rostad brioche eller vitt bröd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".