Morotsesmes Turkisk mezerätt

4 stora morötter
1 tsk kummin
1 msk olivolja
4 msk citronjuice
salt, nymalen svartpeppar

Till såsen:
8 msk tjock yoghurt
2 msk citronjuice
3 vitlöksklyftor, krossade med salt
2 msk hackad mynta och dill

Ångkoka de skalade och skivade morötterna tills de mjuknar. Blanda ingredienserna till såsen i en separat skål. I en annan skål: mosa (eller stavmixa) morötterna med en gaffel, tillsätt citron, olivolja och kummin. Smaksätt! Skeda upp blandningen på ett serveringsfat med en liten grop i mitten. Skeda i yoghurtblandningen i gropen och servera med gott bröd medan morotsblandningen fortfarande är ljummen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".