Selleribiff med getost

En utmärkt svensk mezarätt eller som vegetarisk huvudrätt med ris och en krispig grönsallad.

1 stor rotselleri
saltat vatten att koka i
ströbröd
salt, nymalen peppar
smör
god getost av chevretyp

Skala rotsellerin och skär i centimetertjocka skivor. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Torka och rulla i ströbröd som blandats med grovt salt och svartpeppar. Lägg i en långpanna med smör i ugnen, 200 grader. Lägg en skiva getost på varje selleriskiva och baka i ugn tills osten har smält och fått lite färg. Serveras med quinoa eller bulgur. Till en mezerätt kan den skäras i långa fingertjocka strimlor. Gott!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".