Frittata på julens rester

I Meny vecka 1 2003. Januari månads Gästkockar: Sven-Åke Larsson och Åsa Söderberg:
8 ägg 1 gul lök, hackad ½ t chili, hackad 1 msk olja eller smör svamp, ex. champinjoner julens rester t.ex. julskinka, kalkon, revbensspjäll, någon god rökt korv, skärs i mindre tärningar Fräs i varm panna med fettet löken & chili tills löken blir mjuk, tillsätt sedan "julresterna" och låt fräsa så att allt blandar sig väl. Tillsätt dom uppvispade äggen smaksatta med salt och peppar. Grädda på svag värme på spisen eller ännu hellre i ugnen på ca 100º tills frittatan har stannat. Kan med fördel göras dagen före. Förvaras i kyl och skärs i snygga "tårtbitar" och värms försiktigt i ugn eller mikro. Sallad: ruccolasallad 1 dl Pickles 1 klyfta vitlök 1 dl crème fraiche ½ dl yoghurt 1 knippa persilja och lite färsk körvel Mixa pickles, vitlök, persiljebladen, och den plockade körveln. Tillsätt crème fraiche och yoghurt, smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål, vänd ner ruccolan och blanda ordentligt. Lägg upp som en boll på frittatan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".