Upppsalastuvning

I Meny vecka 1 2003. Januari månads Gästkockar: Sven-Åke Larsson och Åsa Söderberg:
400 g kokt rimmad oxbringa 1 stor morot ½ kålrot 1 purjo lök 1 gul lök ½ liten rotselleri 4 potatisar 1 l vatten eller buljong (tärning) 1 lagerblad 4 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn salt ½ dl hackad persilja Skär den kokta oxbringan i kuber om 2x2 cm. Skala och skär rotsakerna i samma storlek som bringan. Lägg bringa och rotsaker i en kastrull, häll över buljongen och kryddorna. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock, tills rotsakerna känns mjuka. Strö över persiljan och servera i djup tallrik med kniv gaffel och sked. En grovsenap till är aldrig fel! Man kan även göra en enkel crème till, lite crème fraiche som man rör upp med grovsenap eller riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera till bringan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista