Varma drycker

I Meny vecka 1 2003

Café Brasilia

4 port Hetta upp 4 dl mjölk, lägg i några bitar mörk choklad (tillsammans ca 50 g) och låt dem smälta under vispning. Tillsätt ca 4 dl nybryggt, hett kaffe. Häll upp drycken i höga glas. Toppa med vispad grädde (totalt ung. 3/4 dl) och flisad choklad.

Vin Chaud

Vin Chaud, d.v.s. varmt rödvin med lite socker och en citronskiva, är en sällsynt god vuxendryck som är en klassiker på franska kaféer. Blanda lika delar rödvin och kokhett vatten. Häll upp i värmetåliga glas och lägg i lite socker. Lägg en tunn citronskiva överst i varje glas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista