Lammfärsbullar med jordnötter och koriander

I Meny vecka 3 2003. Karin Franssons färsrätter:
1 kg lammfärs 3 ägg 1 röd lök, finhackad 4 vitlöksklyftor ½ msk malen koriander 1-2 msk hackad färsk koriander eller persilja 80 g jordnötter (hackade) 150 g matlagningsyoghurt salt och peppar 1 limefrukt, rivet skal 3 skivor formfranska 1-2 dl mjölk Kantskär brödet, tärna det och blötlägg i mjölken. Blanda ihop lammfärsen med den hackade löken, pressad vitlök, ägg, hackade jordnötter, limeskal, malen och färsk koriander. Krama ur franskbrödet och tillsätt till färsen, rör slutligen ner yoghurten, salt och peppar, blanda ihop till en smidig färs. Forma färsen till bullar och stek dem i olja ca 5-8 minuter på varje sida, på medelstark värme. Servera gärna en tandooriyoghurt med lime och knapriga potatisar till, eller varma tortillabröd. Tandooriyoghurt: 1 burk matlagningsyoghurt 2 msk lättmajonnäs 1-2 tsk tandoorikryddor, finns som pasta 1 msk färsk riven ingefära 1-2 pressade vitlöksklyftor saft från 1 limefrukt salt och peppar samt 1 nypa socker Rör ihop alla ingredienser.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista