Ris- och köttfärsröra med curry och jordnötssmör

I Meny vecka 3 2003. Karin Franssons färsrätter:
300 g fläskfärs 130 g långkornigt ris 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 1 bit färsk ingefära, ca 2-3 cm 1 bit hel kanel 2 msk jordnötssmör 1 msk currypulver eller 1-2 tsk currypasta 2-3 msk russin 1½ dl äppeljuice eller äppelcider 4-5 dl köttbuljong salt 1-2 dl rostade jordnötter 2 bananer skal från 1 limefrukt Skala ingefära och vitlök, hacka fint och bryn hacket tillsammans med fläskfärsen i lite olja. Tillsätt riset och currypulvret eller pastan, fräs en liten stund. Rör ner jordnötssmöret och russinen. Häll på äppeljuice och köttbuljong, lägg ner kanelstången och salta lite lätt. Rör om och sätt på lock. Sänk värmen och låt det hela småputtra i ca 15 minuter. Putsa och skölj purjolöken, skär den i ringar och lägg ner till färsröran. Låt puttra i ca 5 minuter till. Skulle röran kännas lite torr, tillätt då gärna lite mera köttbuljong och smaka av. Strö över de rostade jordnötterna och rivet limeskal. Servera med myntayoghurt, skivade bananer, och ev. lite mangochutney.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".