Isterbandsparisare med äppeltzatziki

Ta avstamp i isterband men sväng höger vid lite tzatziki.

I Meny vecka 3 2003.

Du behöver:

2 isterband
1 dl hackade rödbetor
½ hackad rödlök
1 msk hackade kapris
1-2 msk hackad persilja
2  stora eller 3 små ägg
nymalen svartpeppar

4 skivor lantbröd

Dra av skinnet på isterbanden, hacka eller mosa dem, rör ihop med resten av ingredienserna, det blir en färsliknande konsistens.

Bred röran på lantbrödsskivorna, tryck fast ordentligt.

Ta fram en stekpanna och hetta upp lite smör eller margarin däri. Stek brödet först med färssidan neråt på medelstark värme i ca 2-3 minuter. Vänd om och stek den andra sidan i ca 1-2 minuter. Se upp, det bränner lätt!!

Lyft upp mackan och servera med äppeltsatsiki och gärna stekt svamp och rejält med nymalen svartpeppar över.

En god öl och jag lovar, fredagskvällen är säkrad!!!!

Äppeltzatziki:
3 krispiga äpplen
1 kruka ruccolasallad
1 msk färsk riven pepparrot
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 msk pressad citronsaft
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk lättmajonnäs

Strimla äpplena, de behöver inte skalas, droppa över citronsaften. Hacka ruccolasalladen. Rör ihop matlagningsyoghurten med lätt-majonnäsen och pressa ner vitlöken. Salta och peppra och tillsätt pepparroten, smaka ev. av med lite socker. Rör sist ner äpplena och ruccolan utan lök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista