Choklad- och bananrulle

I Meny vecka 5 2003
10 bakelser 150 g malda nötkärnor 1 dl vetemjöl 1 1/2 msk kakao 4 äggvitor 2 1/2 dl strösocker 3 dl Vispgrädde 2 bananer kavlad marsipan 2 msk florsocker eller 50 g smält choklad Sätt ugnen på 175°.. Blanda de malda nötterna med mjöl och kakao. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till seg konsistens. Vänd ner nötblandningen. Bred ut i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda 10-15 min. Stjälp upp kakan och lossa papperet. Låt svalna. Täck kakan med kavlad marsipan. Vispa grädden och bred ut den. Lägg hela bananer över och rulla ihop. Ringla över smält choklad eller sikta lite florsocker över.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista