Fiskgulasch

I Meny vecka 5 2003
600-800 g fiskfilé (gärna gädda, långa eller gös) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 morötter 2 stjälkar blekselleri 1 röd och 1 grön paprika 2 lagerblad 2 tsk paprikapulver 1 krm kummin 1 msk tomatpuré 5 dl höns- eller fiskbuljong Salt och peppar Chilipasta eller cayennepeppar Creme fraiche pers Skär fisken i lite grövre kuber. Skala och skär grönsakerna i lite grövre tärningar eller strimlor. Värm lite olja i en gryta och fräs grönsakerna däri, bryn de lite lätt, tillsätt paprikapulver och tomatpuré och fräs lite till. Tillsätt pressad eller hackad vitlök, kummin och lagerblad. Häll på buljongen, låt det hela småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar samt ev. lite chilipasta eller cayennepeppar. Tag fram vetemjöl och skaka runt fiskbitarna i det. Hetta upp lite olja i en panna och bryn fisken hastigt på ganska stark värme, salta lätt och lägg de sedan ner i grönsaksröran dvs. gulaschröran. Lägg på ett lock och koka upp grytan, drar av och ställ på en köksbräda. Efter 5 minuter är gulaschen färdig. Strö massor av hackad persilja över. Servera gärna creme-fraiche därtill och ett gott bröd eller kokt potatis.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".