Abborre och svamp i baguette

I Meny vecka 6 2003. Stefan Karlsson, Årets Kock 1995:
4 port 1-2 baguetter 8 abborrfiléer smör till stekning ca 5 dl plockad, blandad sallad 6-8 champinjoner 2 skalade bifftomater, tärnade 2 grovt hackade gula lökar 2-3 msk hackade färska örter 2 dl crème fraiche 1 dl riven lagrad ost salt och nymald vitpeppar Dela baguetterna i fyra bitar och dela dessa på längden. Stek snittytorna gyllenbruna i smör i en teflonpanna. Låt dem rinna av på papper, lägg nytt smör i pannan och stek abborrfiléerna där. Salta och peppra. Smält ca 2 msk smör i en gryta, lägg i kvastar av champinjoner, tillsätt löken och stek den mjuk. Tillsätt crème fraichen och låt det snabbt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör sist i örter och tomatköttet. Fördela salladen på brödbottnarna, lägg 2 filèer på varje botten och slå på champinjoncrème fraichen. Strössla på riven ost och lägg på locket. Inmundigas direkt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista