Trôteburgare på Wästgötavis...

I Meny vecka 6 2003. Skördekocken Stefan Grynge och hans ''utdöingsmat'':
(Stefan Grynge är Skövdekocken som i 25 år forskat om ''utdöingsmat'', mat som åts på 1700-talet och ännu tidigare. Då var det allra viktigaste att kunna bevara maten länge, för annars svalt man. Det är framförallt den lokala skaraborgska utdöingsmaten som han dokumenterat, men källorna är få och blir allt färre.)

Trôteburgare på Wästgötavis Skinnatröt, Krullimacker, Kôrvatröt

4 port 2 msk korngryn 400 gram fläskfärs ½ tsk salt ½ finhackade gul lök 1 ägg 2 krm mald kryddpeppar 1 krm mald ingefära 2 krm svartpeppar 1 krm malda nejlikor Blötlägg grynen i en ½ dl vatten över natten. Blanda färsen med salt och låt stå ca 10 minuter. Blanda sedan i återstående ingredienser och låt stå ca ½ timma och blanda igen. Stek tunna hamburgare i panna på spisen. Servera Trôteburgaren i grovt bröd t.ex. kumminkavring med senapssås, finskivad rödlök och skuren isbergssallad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".