Grynges kalla senapsås

I Meny vecka 6 2003. Skördekocken Stefan Grynge och hans ''utdöingsmat'':
(Stefan Grynge är Skövdekocken som i 25 år forskat om ''utdöingsmat'', mat som åts på 1700-talet och ännu tidigare. Då var det allra viktigaste att kunna bevara maten länge, för annars svalt man. Det är framförallt den lokala skaraborgska utdöingsmaten som han dokumenterat, men källorna är få och blir allt färre.) ca 4½ dl färdig sås 1½ dl bruna senapsfrön 1 tsk vinäger 1 msk honung ½ krm ingefära ½ tsk tomatpuré salt 2 dl gräddfil 1 dl vispgrädde Krossa senapsfröna i en mortel. Späd med lite vatten så att det bildas en tjock smet. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Smaksätt med honung, ingefära, tomatpuré, vinäger och salt. Tillsätt grädde och gräddfil.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista