Kumminkavring

I Meny vecka 6 2003. Skördekocken Stefan Grynge och hans ''utdöingsmat''
(Stefan Grynge är Skövdekocken som i 25 år forskat om ''utdöingsmat'', mat som åts på 1700-talet och ännu tidigare. Då var det allra viktigaste att kunna bevara maten länge, för annars svalt man. Det är framförallt den lokala skaraborgska utdöingsmaten som han dokumenterat, men källorna är få och blir allt färre.) (2 limpor) 1 l rågsikt ca 4 dl filmjölk 1 dl sirap 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 4 tsk krossad kummin Värm sirap och filmjölk till ca 37° och blanda ned alla torra ingredienser och blanda väl. Smörj två avlånga 1½ liters formar och fördela degen utan att kladda på kanterna och grädda i 170° ugn i ca 55 min. Degen skall vara kladdig men låt inte det avskräcka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista