Mosedrôfsa (morotskaka)

I Meny vecka 6 2003. Skördekocken Stefan Grynge och hans ''utdöingsmat'':
(Stefan Grynge är Skövdekocken som i 25 år forskat om ''utdöingsmat'', mat som åts på 1700-talet och ännu tidigare. Då var det allra viktigaste att kunna bevara maten länge, för annars svalt man. Det är framförallt den lokala skaraborgska utdöingsmaten som han dokumenterat, men källorna är få och blir allt färre.) 4 port 1 kg morötter 1 kg potatis salt och peppar 5 msk smör (2 hg smör om den skall serveras kall) Skala och koka morötter och potatis var för sig i saltat vatten. Häll av vattnet. Mosa potatis och morötter med en potatisstöt till ett grovt mos. Stek moset i smöret pannan på spisen i svag värme tills en vacker stekskorpa erhållits. Vänd kakan på tallrik (smord) och låt den glida ner i pannan igen ev. med lite mera smör och stek färdigt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista