Kall citron- och honungssås till fisk och skaldjur

I Meny vecka 8 2003. Citrusrecept från Karin Fransson:
2 msk finhackad eller strimlad citronskal 1 msk strimlad limeskal 1-2 rivna vitlöksklyftor 1½ tsk flytande honung 1-2 msk citronsaft 1 msk limesaft ½ tsk salt och nymalen vitpeppar ½ tsk stötta fänkålsfrö 1 tsk hackad oregano el. ½ tsk torkad gärna lite citrontimjan 2 msk pinjenötter 1½ dl god olivolja Lägg alla ingredienser förutom olivoljan i en matberedare, kör igång och mata sakta ner olivoljan, kör tills det blivit lite lätt krämigt. Häll upp i glasburk med skruvlock och förvara i kylskåpet. Såsen passar bra till grillad fisk, gärna lax, skaldjur och kyckling samt grönsaker, get- och fetaost.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".