Matfrågan vecka 21 2008

Vem är författaren?

Efter middagen gick Afanasij Ivanovitj för att vila en liten stund och sedan bar Pulcherija Ivanovna in till honom en uppskuren vattenmelon och sade:
-  Här, Afanasij Ivanovitj, är en god melon. Smaka lite på den.
- Ni skall inte tro det för att den är röd inuti, Pulcherija Ivanovna, sade Afanasij Ivanovitj och tog en bastant skiva, det händer att de är röda men ändå inte bra. Men vattenmelonen försvann hastigt. Därefter åt Afanasij Ivanovitj också några päron och gick ut för att promenera i trädgården tillsammans med Pulcherija Ivanovna. När de kom tillbaka gick Pulcherija Ivanovna till sina sysslor och han satte sig på verandan åt gårdssidan och såg hur dörren till visthusboden oupphörligt öppnades och stängdes medan tjänstflickorna sprang om varandra och än bar in och än bar ut allt slags skräp i trälådor, tråg och andra fruktkärl. Efter en stund skickade han bud tillPulcherija Ivanovna eller gick själv till henne och sade:
- Hur skulle det vara med en bit mat, Pulcherija Ivanovna?
- Vad vill ni ha då? sade Pulcherija Ivanovna, skall jag gå och säga till att de tar in några bärkakor som jag lät dem sätta undan åt er?
- Det vore nog inte så illa, svarade Afanasij Ivanovitj.
- Eller kanske en tallrik tranbärskräm?
- Det låter också gott, svarade Afanasij Ivanovitj, varefter allt detta genast servades och förtärdes. Före kvällsmaten tog Afanasij Ivanovitj sig ett litet mellanmål igen. Halv nio satte de sig till kvällsmaten. Sedan gick de genast sängs och allmän tystnad härskade i denna verksamma och ändå fridfulla vrå av världen.”

Rätt svar förra veckan:
Göran Tunström

Vinnare:
Marit Jansson, Härnösand
Katarina Lindberg, Katrineholm
Anders Eriksson, Stockholm
Lennart Lundstedt
 
Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 28 maj.        
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.