Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grön sparris

Publicerat torsdag 15 maj 2008 kl 09.20

I Meny vecka 20 2008

grön tunn sparris
nötolja (mandel eller valnöt)
hela valnötter utan skal
Parmesanost 

1. Skär bort den torra grövre delen på sparrisen.
2. Förväll sparrisen ett par minuter eller kör i mikro någon minut på full effekt (behövs ej om sparrisen är tunnare än en blyertspenna).
3. Riv rikligt med Parmesanost och grovhacka valnötterna under tiden.
4. Hetta upp oljan i en teflonpanna på max temperatur tills den är riktigt het.
5. Lägg i sparrisen och låt den grillas runt om under någon minuter.
6. Lägg sparrisen på tallrik, häll över den heta nötoljan och strössla över valnötter och parmesanost.
7. Servera med ett gott bröd.

Mikael Mölstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".