Kycklingspett med ingefärsglaze

4 port

Hitta en trevlig plats i naturen, kanske en grillplats. Annars fungerar det utmärkt med en engångsgrill.

4 kycklingfiléer
2 msk fint hackad eller riven ingefära
3 finhackade vitlöksklyftor
3-4 msk honung
2 msk soja
3 msk neutral olja eller olivolja

Förstek kycklingfiléerna p.g.a hygieniska skäl. Skala ingefäran och riv den, hacka vitlök. Lägg allt i en skål och blanda ihop med honung, soja och olja. Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Trä på blötlagda spett, paketera och ner i korgen. Grilla dem på exempelvis en engångsgrill vid picknickstället. Pensla lite olja på gallret och grilla kycklingen i någon minut innan du penslar på glaze. Servera med limesåsen (se recept nedan).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".