Timjansbakad lax

Meny vecka 10 2003
4-6 port 600-800 g skinn- och benfri laxfilé från ryggbiten Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra dem runt om och placera dem på ett ugnssäkert fat med timjan i botten. Täck med timjan och låt filéerna stå i rumstemperatur i ca 1-2 timmar. Droppa sedan lite olivolja på dem och ugnsbaka dem ca 80-100° i 10-12 minuter. Kolla gärna med en stektermometer, innertemperaturen ska vara ca 47-50°. Tag ut laxen, plocka bort timjan och flytta över laxbitarna till ett uppläggningsfat. Bred över lite av den örtgröna röran. Servera laxen med nykokt och marinerad färskpotatis och kålrabbi, friska fräscha salladsblad samt jordärtskocksaioli. Laxen är god kall eller varm och passar utmärkt till en vårbuffé.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".