Marinerad färskpotatis och kålrabbi

Meny vecka 10 2003
500 g färskpotatis 500 g späda kålrabbi 3 salladslökar, fint skurna 3 msk kaprisäpplen Dressing: 3 msk dragonvinäger 1 tsk salt och lite nymalen vitpeppar 1 tsk fransk senap 1 msk av den kryddgröna örtröran (se recept) 6 msk god olivolja Skala kålrabbin, skär den i små klyftor och koka dem i lättsaltat vatten, men låt dem ha lite spänst kvar. Borsta potatisen och koka även den i saltat vatten med lite dill i. Häll av vattnet, låt potatisen svalna lite och halvera den. Blanda potatisen med kålrabbi, salladslök och kaprisäpplen, häll dressingen över och blanda väl. Låt stå och marinera en stund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".