Kryddgrön örtröra

Meny vecka 10 2003
2 schalottenlök, finhackad 3-4 vitlöksklyftor, finhackad 1 röd och 1 grön chilipepparfrukt, urkärnad och finhackad 1½ msk rödvinsvinäger ½ dl vatten ½ msk finhackad rosmarin 1 msk finhackad timjan 1 msk finhackad oregano 1 tsk finhackad salvia ½ msk färsk koriander, finhackad (kan uteslutas) 3 msk finhackad persilja 1 tsk fint rivet limeskal, el. citronskal 1 tsk salt, lite finstött svartpeppar 0,8 dl god fruktig olivolja en nypa socker Blanda ihop alla ingredienser förutom oljan. Lägg allting i en matberedare, eller använd en mixerstav. Kör igång på lägre hastighet och mata ner olivoljan. Kör tills det blivit en grön sörja, men se till att det inte blir så fint som puré, röran ska vara lite grövre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista