Jordärtskocksaioli

Meny vecka 10 2003
5 jordärtskockor 2 mindre potatisar 2 äggulor 2-3 vitlöksklyftor 1 tsk stark svensk senap ½ msk citronsaft 1½– 2 dl olja solros– och olivolja salt, peppar och en nypa socker Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär dem i bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de är alldeles mjuka. Häll av vattnet och lägg skockorna och potatisen tillsammans med senap, citronsaft och den pressade vitlöken samt äggulorna i matberedare. Kör igång och mata ner oljan i en tunn stråle, tills det börjar likna en majonnäs, smaka av med salt, peppar och en nypa socker. En droppe vit tryffelolja brukar vara jättegott i den här aiolin!!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".