Ugnsbakad glasrabarber

- med yoghurt- och marsipanmousse

Meny vecka 10 2003

Ugnsbakad glasrabarber 600-800 g rabarber ca 3 dl strösocker 3 msk vatten 1½ blad gelatin 1 kvist fransk dragon ½ kruka citronmeliss ev. 1 liter färska jordgubbar Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg över till ett ugnssäkert fat. Strö över sockret och droppa sist över vattnet. Sätt in i ugnen på 200-225° i ca 10 minuter. Tag ut och häll upp i en skål. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma rabarbern. Kolla sötman och låt svalna. Hacka dragon och citronmeliss och vänd ner i den kalla rabarberkompotten. Dekorera med färska skivade jordgubbar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".