Yoghurtmousse med marsipan

Meny vecka 10 2003
1 burk matlagningsyoghurt 2 blad gelatin skrapet från 1 vaniljstång el. 1 tsk vaniljsocker 1 äggvita från 1 stort ägg eller 2 små 1½ dl vispgrädde 2 msk florsocker, ej rågade ev. 1 droppe bittermandelessens 50 g äkta marsipan i små tärningar Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Krama ur dem och låt dem smälta i en liten gryta på svag värme, rör ut med lite av yoghurten och rör ner i den resterande yoghurten. Sätt in i kylskåpet en stund. Vispa under tiden grädden lite halvtjockt. Vispa äggviten med en liten nypa salt till elastiskt skum, strö ner florsockret och vispa vidare tills det liknar en maräng. Tag fram yoghurten när den börjar stelna vid kanten men den får inte ha stelnad helt igenom. Rör ner vaniljskrapet eller sockret i yoghurten och ev. lite bittermandelessens. Vänd nu ner vispgrädden och marängen i yoghurten med varsam hand. Rör sist ner marsipanen. Ställ kallt i ca 3 timmar. Servera till den ugnsbakade rabarbern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".