Citronsill

Citronsill:
300 g urvattnad sillfilé
1 dl vatten
1 tsk socker
1 tsk kryddpeppar
1 tsk citronpeppar
3 msk olja
1 citron
1 gul lök
lite dill
½ dl finstrimlad purjolök
färsk citronmellis

Skölj sillen och låt rinna av. Skölj citronerna och skala av det yttersta skalet. Dela citronen på mitten och skär ena halvan i tunna skivor. Strimla citronskalet fint och hacka löken. Varva sill och citronskivor med dill, lök, purjolök och citronmellis. Koka ihop vatten, socker, kryddpeppar, citronpeppar och låt svalna. Pressa i den resterande halva citronen och häll i oljan i lagen. Rör om och häll över sillen. Låt stå svalt i ett dygn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".