Marinerade jordgubbar med vispad grädde

Marinerade jordgubbar med vispad grädde:
1 liter jordgubbar
1½ dl råsocker
2½ dl balsamvinäger
1 msk citronsaft
2 msk hackad citronmellis

Koka upp balsamvinäger, råsocker och citronsaft, tills sockret har smält. Kyl ned lagen och häll över jordgubbarna, om jordgubbarna är stora så dela dem gärna. Hacka ner lite citronmellis och blanda ner i lagen. Eftersom de här jordgubbarna blir söta men syrliga i eftersmaken är det bra att runda av smaken genom att servera med vispad grädde eller grädde och mjölk som den är. Även vaniljglass är gott till men tyvärr lite svårt att ta med sig ut på picknick.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".