Matjessill med senapsgrädde och hackad kryddgrönt

I Meny vecka 25 2008

2 burkar matjessill (gärna hela filéer)
1½-2 dl vispgrädde
1 msk stark svensk senap
1 msk fransk senap
1 äggula
1½ dl hackad dill
1½ dl hackad gräslök
1 dl hackad persilja
2 tsk strösocker
nymalen peppar och ev. lite salt

Låt sillen rinna av och skär den sedan i sneda fina bitar. Lägg bitarna på ett vackert fat. Vispa grädden tjock och rör ner senapssorterna, äggula och strösocker. Smaka av med ev. mer salt och nymalen vitpeppar. Rör slutligen ner det kryddgröna. Bred såsen över sillen och pynta lite vackert med dill, persilja och gräslök. Servera med färskpotatis eller på midsommarbuffén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".