Klar rabarbersoppa med vaniljpannacotta

I Meny vecka 15 2003
4 port Vaniljpannacotta: 1½ gelatinblad ½ vaniljstång 3 dl vispgrädde ¾ dl strösocker Blötlägg gelatinbladen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Sila ner blandningen i 4 formar. Rabarbersoppa: 800 g rabarber 2 dl socker 4 dl vatten Skär någon av rabarberna i 4 cm långa bitar. Skala och strimla dem tunt till garnering. Skiva resten av de oskalade rabarberna tunt och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och vatten. Rör om och koka i 3-5 minuter. Sila soppan genom finmaskig sil eller silduk. Lägg i rabarberstrimlorna och låt dem ligga och dra i några minuter. Stjälp upp pannacottan och placera den mitt i en djup tallrik. Häll den ljumma rabarbersoppan runt om. Garnera med rabarberstrimlorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".