Fyllda ägg

I Meny vecka 16 2003
8 hårt kokta ägg 50 g smör (rumsvarmt) ca 2-3 msk krämig färskost 3-4 msk grädde 1 msk konjak salt och peppar ½-1 tsk fransk senap hackade örter efter val, typ fransk dragon, dill, gräslök eller persilja Dela äggen och plocka ur gulorna och mosa dem. Spara äggvite-halvorna. Vispa det rumsvarma smöret riktigt skummigt och blanda med äggulorna. Tillsätt färskost, grädde, konjaken, salt, peppar och senap. Vispa ihop till en luftig äggkräm. Blanda sist ner örterna. Fyll upp smeten i en spritspåse och spritsa tillbaka i det tomma ägghalvorna. Dekorera halvorna med t.ex. ansjovis, rom, rökta laxstrimlor, räkor, musslor eller skinka och lite gröna örter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".