Hålkaka

I Meny vecka 29 2008.

(10-11 hålkakor)

3¾ dl yoghurt eller filmjölk
½ l vatten
1 dl sirap
1 paket jäst
1 msk salt
1 kg rågsikt

Värm degvätskan till fingervärme 37 grader, häll i degbunke med sirap, jäst och salt. Se till att jästen löser sig i vätskan. Tillsätt rågsikt och arbeta degen smidig. Låt jäsa till dubbel storlek. Häll upp degen på bakbordet. Dela den i bitar som väger ca 225 g styck. Använd vetemjölet för utbakning. Bearbeta varje degbit och forma till en bulle. Kavla ut varje bulle till ca 1 cm tjocklek. Tryck ut ett hål i varje kaka och lägg dem bredvid på plåten eller låt ”hålen” bli ytterligare en hålkaka. Nagga och låt jäsa till dubbel storlek. Grädda i 225 grader tills den fått färg, ca 10 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista