Värmlandskorv

I Meny vecka 29 2008.

1 kg fläskfärs
1 kg nötfärs
1 kg rå potatis
3 gula lökar
1½ msk salt
½ msk vitpeppar
½ msk kryddpeppar
4 meter fjälster

Till ingnidning:
1½ msk salt
1½ msk strösocker
1 tsk salpeter

Mal ner lök och potatis. Blanda ihop köttet och kryddorna. Blanda alla ingredienserna och provstek en liten biff. Spritsa i sköljda fjälster (fyll dem till ungefär hälften) och knyt i lagom stora korvar, ungefär 20 cm. Rulla in korvarna i salpeter, socker och strösocker för att behålla den ljusgrå färgen. Korven ska sjuda i 20 minuter och serveras med till exempel rotmos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista